Градските съперници Реал Мадрид и Атлетико Мадрид могат да си отдъхнат, защото сезонът в Ла Лига почти сигурно ще се доиграе и няма да бъде прекратен.

Както е известно, двата клуба бяха сред големите губещи при варианта кампанията да приключи и крайното класиране да бъде сведено до моментните места на отборите в таблицата.

Реал Мадрид е плътно зад лидера Барселона, а Атлетико е извън Топ 4 и трябваше да бъде пратен в Лига Европа за следващия сезон при евентуално прекратяване на сезона.

Днес обаче стана ясно, че президентът на Върховния спортен съд в Испания Ирене Лосано, босът футболната федерация Луис Рубиалес и шефът на Ла Лига Хавиер Тебас са постигнали "принципно споразумение" за справяне с кризата от коронавируса.

Тримата са разговаряли повече от 8 часа в Мадрид и според Лосано разговорът е бил отворен, честен и конструктивен. От Върховния спортен съд благодариха на федерацията и лигата за волята за постигане на споразумение. 

Не се споменава какво точно са се договорили, но испанските медии са категорични, че идеята на всички страни е сезонът да бъде подновен и доигран. Смята се, че първенството ще бъде завършено през юни и юли.