Проучване на компанията KPMG излезе с информация за най-скъпите 32 клуба в света за 2020-а. Класацията се оглавява отново от испанския Реал Мадрид с пазарна стойност от почти 3,5 милиарда евро, като е увеличил цената си с почти 8% за последната година.

"Кралете" не пропуснаха да се похвалят с лидерството си в престижната класация и го обявиха на официалната си страница в интернет.

Втори се нарежда Манчестър Юнайтед, който е оценяван на малко повече от 3,3 милиарда евро, въпреки не толкова доброто представяне на отбора в последно време. „Червените дяволи“ запазиха позицията си от 2019 година.

Първенецът на Испания Барселона успя да изпревари Байерн Мюнхен и да заеме третото място в класацията със стойност от почти 3,2 милиарда евро.

Европейският шампион Ливърпул е увеличил стойността си с 26,9% и успява да задмине други два английски отбора - тези на Манчестър Сити и Челси, като намира място на пета позиция. Цената на клуба достига почти 2,7 милиарда евро.

Новите два клуба, които успяват да намерят място в класацията, са Порто и Валенсия, заемащи съответно 25-а и 30-а позиция, информира БНР. Последен в класирането на KPMG е Виляреал с клубна стойност от 301 милиона евро, въпреки че отборът е покачил цената си с 21,6% в сравнение с миналата година.