Младата звезда на Байер Леверкузен Кай Хаверц е като легендата на Ювентус, Реал Мадрид и Франция Зинедин Зидан. Поне така мисли помощник-треньорът на "аспирините" Марсел Даум.

"Всеки пита за Кай Хаверц в момента и това е нормално. Можете да разберете защо, ако го гледате как играе", заяви Даум пред talkSPORT.

"За мен той има елегантността на Зидан. Ако гледате движенията му, той е много елегантен. Винаги е спокоен с топката и има невероятни умения да подава топката."

"Мнозина не виждат това, че той също така е много бърз. Това е голям бонус. Кай е страхотен футболист, който бележи голове, силен е във въздуха и има скорост. Само от него зависи колко далеч ще стигне."

"Не мога да кажа, че ще бъде най-добрият германски футболист в историята, но Хаверц има талант и пред него няма лимит. Той има качества, по които прилича на Зидан."

"Не зная какво ще се случи, но в Байер Хаверц има правилното място за развитие. Едно нещо е сигурно - Байер няма да го продаде евтино", допълни специалистът.

Интерес към Хаверц има от Байерн Мюнхен, Барселона, Реал Мадрид, ПСЖ, Ювентус, Интер, Борусия Дортмунд и всички водещи клубове от Висшата лига.