Германският хегемон Байерн Мюнхен е на път да запише "нулево" трансферно лято и да не привлече нито един нов футболист заради пандемията с коронавирус.

Това намекна бъдещият изпълнителен директор на клуба и настоящ член на управителния съвет Оливер Кан.

"При избухването на тази криза видяхме всъщност колко крехка е системата на професионалния футбол. Според мен много европейски клубове се замислят за бъдещето", коментира Кан пред телевизия "Скай".

"В момента много други неща се поставят на дневен ред пред трансферите. Ще отнеме време, докато на пазара се случат големи неща, ако изобщо се случат отново. Към момента лично аз съм скептичен. Възможно е ние в Байерн да не привлечем нов играч за новия сезон."

"Лерой Сане? Той има договор с Манчестър Сити и навлиза във форма след контузията, която получи миналата година. Според мен е трудно да говорим за футболист, който има действащ договор с друг клуб."

"Би било лъжа ако кажа, че Кай Хаверц не е супер футболист. Но и той има договор с друг клуб - с Байер Леверкузен. Неговият контракт е дори за още две години. И ние просто трябва да го приемем."

"Що се отнася до Александър Нюбел, към момента вариантът той да бъде пратен под наем е напълно невъзможен и аз го изключвам като опция. Никой при нас не мисли за наем, ние сме щастливи, че имаме този вратар. Няма нищо по-хубаво от това да имаш двама отлични вратари", завърши Кан.