Започналата още от месец януари сага с договора на Мануел Нойер приключи. Днес вратарят и капитан на Байерн Мюнхен удължи своя контракт с още два сезона - до 30 юни 2023 година.

"Байерн Мюнхен е много щастлив, че Мануел удължи своя договор до 30 юни 2023 година. Той е най-добрият вратар на планетата и наш капитан", заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Бъдещият изпълнителен директор и настоящ член в борда на директорите Оливер Кан сподели: "Мога лесно да се поставя в положението, в което е Мануел. Наясно сме с посоката, която Мануел иска да поеме на този етап от кариерата си. Той даде силен и ясен сигнал с преподписването".

Дълго време се твърдеше, че световният шампион от Мондиал 2014 с Германия иска 5-годишен договор и поне по 20 милиона евро на сезон. Очевидно обаче 34-годишният страж и направил сериозен компромис.

"По време на седмиците с карантината не исках да взимам решение, защото никой не знаеше кога и дали ще продължи Бундеслигата. За мен беше важно да продължа да работя с треньора на вратарите Тони Тапалович. Този въпрос вече е решен и аз гледам с нетърпение и оптимизъм към бъдещето. Чувствам се у дома в Бавария. Байерн е сред най-класните клубове в Европа", коментира Мануел Нойер, който беше свързван с Ювентус, Челси и Манчестър Сити.

Ману се присъедини към Байерн през 2011 година и два сезона по-късно вече спечели с клуба исторически требъл. Той има седем титли в Бундеслигата и пет купи на Германия.