Три са основните причини, поради които Мануел Нойер и Байерн Мюнхен не могат да се разберат за новия договор, пише списание "Кикер".

Контрактът на вратаря изтича следващото лято, а неговото изискване е да парафира до 2025 година, получавайки по 20 милиона евро на сезон.

Световният шампион с Германия е свързван с Ювентус, Челси и Манчестър Сити, а вероятността да си тръгне още това лято е напълно реална.

Ето какво "спъва" новия договор между Нойер и Байерн:

1. Разминавания по условията

34-годишният Нойер държи на дългосрочен контракт, а практиката в Байерн е да дава само едногодишни договори на футболистите над 30-годишна възраст. Ману обаче се чувства заслужил да заобиколи правилото и държи на своето. 

Освен това исканите от стража 20 милиона евро на сезон се виждат прекалено висока заплата за босовете на Байерн. 

В съблекалнята се спекулира, че най-скъпата клубна покупка Люка Ернандес и взетия от Барселона под наем Филипе Коутиньо получават над 20 млн. евро на сезон. Това е и причината Нойер да не отстъпва в исканията си.

2. Привличането на Александър Нюбел

Вратарят на Шалке беше договорен през зимата и ще пристигне като свободен агент през новия сезон. Байерн му даде договор до 2025 година, планирайки своето бъдеще с него. 

Дни след новината за привличането на Нюбел в Германия изтече информация, че Алекс е получил гаранции за участие в 15 мача като титуляр през идната кампания, което буквално е вбесило Нойер.

"Аз не съм статист, а протагонист. Искам да играя постоянно", отсече Мануел преди няколко месеца. Заявката за титулярно място е и заявка за война.

3. Пукнатини в доверието

Според авторитетното списание "Кикер" доверието между Нойер и Байерн Мюнхен никога не е било толкова зле. Двете страни вече не си вярват или поне не се гледат както досега с респект. 

Стражът бил много ядосан от изтичането на информация в медиите за преговорите му с клуба. От Байерн пък не били доволни, че той е поставил нереални условия, с които извива ръцете на клуба.