Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик удари сериозно рамо на капитана Мануел Нойер в задочния спор с бъдещия конкурент на вратата - Александър Нюбел.

Свободният трансфер на Нюбел от Шалке предизвика голяма полемика, защото според германските медии настоящият вратар на Шалке е получил гаранция от шефовете на Байерн, че ще играе в поне 15 мача през новия сезон.

Това очевидно не се е харесало не само на Нойер, но и на самия Флик, чийто договор към момента е само до 30 юни тази година. Очаква се контрактът да бъде удължен до края на месеца, но позицията на Ханзи е ясна - той ще продължава да разчита на капитана си.

"Конкуренция за Мануел Нойер? Всеки знае колко много го ценя. За мен той е най-добрият вратар на планетата. С разлика пред всички останали. И не изпитвам грам съмнение в думите си. За мен Нойер няма алтернатива", отсече Флик, с който със сигурност е развалил настроението на Нюбел.

"Мануел води целия отбор и ни дава голяма сигурност. При нас има ясна йерархия, особено при вратарите. И това ще си остана така и през следващия сезон. Никой не ме е питал при привличането на Нюбел. Но знаех, че ще го вземем", добави специалистът.

Както е известно, през последните два месеца все по-често се говори, че Нойер има интерес към трансфер в Ювентус. Договорът на вратаря с мюнхенци изтича в края на следващия сезон.