Новият вратар на Байерн Мюнхен Александър Нюбел няма да седне доброволно на пейката и ще се бори за мястото си в отбора с титуляра Мануел Нойер. Това заяви агентът на младока Щефан Бакс.

"Алекс иска да измести Нойер в дългосрочен план. Нормално е да искаш да се наложиш, когато отиваш в Байерн Мюнхен", коментира импресариото пред списание 11Freunde.

"Нойер е вратар от световна класа, но в Байерн всеки нов има пред себе си играч от световна класа. Такъв беше случаят с Кимих и Дейвис. След три години ще видим дали решението на Алекс е било правилно."

"Самият Нойер нямаше да е там, където е днес, ако се отказваше доброволно от участие в някои мачове, нормално е да иска да играе винаги. Той няма да иска да помогне на нито един конкурент, който иска да го измести. Неговите изказвания бяха в реда на нещата."

"Между Алекс и Мануел все още не е осъществен контакт. Разбира се, че при преговорите с Байерн сме коментирали игровите минути, които ще се дадат на Нюбел. Би било доста амбициозно да мислим, че Нойер ще бъде изместен от вратата още това лято", добави Бакс, който отказа да разкрие дали наистина е уредил 15 мача на клиента си.