Странна клауза в договора на Александър Нюбел е на път да развали атмосферата в съблекалнята на Байерн Мюнхен, гърмят германските медии.

Както е известно, германският хегемон договори вратаря на Шалке и го взима без пари от лятото, тъй като той става свободен агент.

Според вестник "Абендцайтунг" и телевизия Sport1 шефовете на Байерн са клекнали в преговорите с Нюбел и са включили клауза, в която му гарантират определен брой мачове. Клубът отказа коментар по темата.

Списание "Шпорт Билд" дори разкри преди дни, че става дума за 15 двубоя, в които Алекс ще бъде под рамката на вратата. Това обаче не се харесва на титуляра Мануел Нойер, който заяви тази седмица "Не съм статист, а протагонист. Искам да играя във всеки мач".

Спортният директор Хасан Салихамиджич и бъдещият изпълнителен директор Оливер Кан подчертаха, че Нойер остава №1 в отбора, но не уточниха колко често Нюбел ще бъде титуляр.

Така в Мюнхен вече се генерира напрежение и дори се появиха слухове, че Нойер ще поиска да си тръгне през лятото, ако не усеща нужната сигурност за мястото си. Както е известно, вратар №1 в света за периода 2013-2016 година ще влезе в последния сезон от контракта си.