Германският хегемон Байерн Мюнхен ще прати новопривлечения вратар Александър Нюбел под наем през лятото, за да не наруши хармонията в съблекалнята, прогнозира авторитетният вестник "Абендцайтунг".

Както е известно, баварският колос осъществи грандиозен удар на пазара, взимайки доскорошния капитан на Шалке без пари. 23-годишният Нюбел отдавна е сравняван с Мануел Нойер, който извървя същия път - от Гелзенкирхен към Мюнхен (през лятото на 2011 година).

Интересното сега е, че самият Нойер (33 години) няма никакво намерение да отстъпва мястото си дори за един мач на младия си наследник. Шефовете на Байерн са обещали на Нюбел поне 15 мача през идния сезон, но сега това изглежда като голям проблем.

Любопитен беше коментарът на треньора Ханзи Флик вчера. Той определи Нойер за най-добрия вратар в света. Но почти сигурно бившият помощник на Йоги Льов в Бундестима ще напусне през лятото и тогава новият наставник ще има тежката дума за титулярните места.

Флик беше оставен до края на сезона, тъй като върна хармонията в съблекалнята. А трансферът на Нюбел очевидно започва да я нарушава, при това още преди да е пристигнал в отбора. Неговият агент изключи възможността за наем, но сега тази опция е напълно реалистична.