Байерн Мюнхен представи легендата си Оливер Кан като член на борда на директорите. Той ще събира опит и след две години ще замени изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге.

"Клубът е запазил своето ДНК и за мен е чест да бъда отново тук. Ние не можем да си позволим да загубим титлата. Нашата серия е невероятна - седем поредни титли. Това е постижение за вечността. Но същото важи и при 8 поредни титли", коментира Кан.

"За мен обаче сребърната салатиера далеч не е всичко. Представянето ни в Шампионската лига през есента беше изключително и всичко е възможно. Една от най-важните теми е академията ни."

"Целта ни е да внедряваме повече млади играчи от школата в първия отбор и те да се превръщат в лидери. Философията на игра на отбора трябва да е свързана с ДНК-то на Байерн."

"Няма нужда изобщо да говорим за качествата на Мануел Нойер. Ще видим какво ще правим и при пристигането на Александър Нюбел, но неговият трансфер беше много умно и стратегическо решение от страна на клуба."

"Нюбел ни сигнализира, че е готов да дойде и да се учи от Мануел Нойер. Когато имаш възможността да привлечеш толкова талантлив млад вратар, трябва да действаш бързо", добави Кан.