Ключова концепция за бъдещето е била големият коз на Байерн Мюнхен в преговорите с Александър Нюбел, разкри агентът на вратаря.

Както е известно, Нюбел отказа да удължи договора си с Шалке и в началото на годината се договори с баварския колос, където ще премине като свободен агент през лятото.

Преминаването на Нюбел на стадион "Алианц Арена" обаче предизвика сериозни трусове и в двата клуба, защото в Шалке отнеха капитанската лента на стража, а почти по същото време капитанът на баварците Мануел Нойер е започнал да мисли за трансфер.

Причината е, че ръководството на Байерн е дало писмени гаранции на Нюбел, че той ще играе поне в 15 мача през новия сезон, което буквално е вбесило Нойер.

Вчера излезе информация, че вратар №1 в света за периода 2013-2016 флиртува с италианския колос Ювентус заради привличането на Нюбел.

"Алекс реши да приеме голямо предизвикателство с тази промяна. На всички обаче трябваше веднага да стане ясно, че Байерн е предложил ключова концепция за бъдещето. В противен случай Алекс нямаше да подпише договор с тях. Ако ставаше дума за пари, Алекс щеше да отиде в чужбина. Той получи по-добри оферти във финансов аспект, но ги отказа, защото парите не са най-важни за него", заяви агентът Щефан Бакс, цитиран от вестник "Абендцайтунг".