Реал Мадрид постигна трудна победа като гост с 2:1 над Гранада в двубой от 36-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Лос Карменес".

Момчетата на Зинедин Зидан изиграха много силно първо полувреме и още до 16-ата минута имаха два гола аванс. Ферлан Менди откри с плътен удар в близкия удар, а малко след това Карим Бензема удвои с диагонален изстрел.

Малко след почивката надиграният през първата част Гранада се върна в мача след попадение на Дарвин Мачис. То вдигна духа на домакините, които заиграха много по-смело, но им липсваше точност в завършека на атаките.

Лидерът Реал Мадрид събра 83 точки и два кръга преди края на сезона води с 4 пункта на шампиона Барселона. Гранада е десети с 50 точки.


"Кралете" набързо взеха инициативата и още от самото начало играта се водеше в половината на техния противник. В петата минута Иско финтира бранител и отправи диагонален фалцов удар, но право в ръцете на вратаря Руи Силва.

Логичното се случи в десетата минута, в която необичайният голмайстор Ферлан Менди очевидно изненада отбраната на съперника с агресивен пробив. Той беше оставен да нахлуе в наказателното поле и простреля Силва с мощен снаряд в близкия ъгъл - 0:1!

Само шест минути след това втурналият се в атака отбор на Гранада беше матиран с невероятна контраатака на лидера в таблицата. Иско и Лука Модрич разиграха майсторски около центъра на терена и Карим Бензема получи в предни позиции. Французинът направи лек финт и забучи кълбото в мрежата с диагонален шут.

Гранада беше много близо до връщане на интригата десетина минути преди почивката, когато Дуарте засече с глава и насочи топката към долния десен ъгъл, но Тибо Куртоа се разтегна и спаси атрактивно. Последва още едно опасно центриране в пеналта на гостите, но Менди изчисти.

Поредна много качествена атака на Реал Мадрид с куп къси и точни подавания затрудни Гранада. Лука Модрич и Карим Бензема разиграха като на тренировка и французинът отново излезе на стрелкова позиция, но този път Силва парира силния му удар.

Пет минути след подновяването на играта Гранада намали своя пасив. Дарвин Мачис беше изведен от Ерера с много хубав пас зад защитата и стреля силно в близкия ъгъл, превземайки пазената от Куртоа врата.

Вдъхновени от попадението, домакините създадоха още няколко атаки, но този път им липсваше точност в последния пас или в заключителния изстрел. Преди изтичането на час игра Мачис засече от воле, но топката мина доста встрани от целта.

Плътен и много точен удар на Иско беше уловен от Силва, но това беше една от редките акции на "белия балет" след почивката. Гранада беше доста по-директен, по-смел и играеше с топката в по-голяма част от времето.

Домакините имаха прилични възможности, една от които беше при изпълнение на пряк свободен удар на границата на наказателното поле, но отбраната на столичани се справи. Десетина минути преди края на редовното време центриране в пеналта на Реал внесе смут, но кълбото беше изчистено.

85-ата минута беше критична за Реал, защото лидерът в класирането оцеля на два пъти. Първо Куртоа отрази страхотния изстрел на Кортес от въздуха, а след това Серхио Рамос блокира пред голлинията опита за добавка на Асеес.

Положенията в пеналта на мадридчани не секваха, но домакините така и не успяваха да поразят целта. Реал пък изобщо не приличаше на отбора от първото полувреме, когато владееше спокойно инициативата и по нищо не личеше, че интригата ще бъде налице до последно. Тя се запази, но и "кралете" се опазиха от нов гол, докосвайки титлата.

 

Гранада - Реал Мадрид 1:2

0:1 Ферлан Менди - 10'
0:2 Карим Бензема - 16'
1:2 Дарвин Мачис - 50'