Крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг е подписал рекорден договор с Adidas, съобщава The Times.

Сделката възлиза на около 11 милиона евро годишно, включително бонусите. Това е рекорд в историята на британския футбол. Споразумението влиза в сила от 31 юли, когато Стърлинг прекратява отношенията си с Nike.

Контрактът с Adidas може да изиграе решаваща роля за трансфер на 25-годишния футболист в Реал Мадрид. "Кралете" от доста време следят английския национал, а техен технически спонсор е германската компания.

Самият Стърлинг е добре запознат, че през 2003 г. именно фирмата изигра голяма роля за преминаването на Дейвид Бекъм от Манчестър Юнайтед на "Сантяго Бернабеу". Независимо от това, Сити ще иска колосална сума за звездата си.

Това може да се окаже спънка, защото в последните години Реал не харчи много пари за един футболист. Договорът на Стърлинг с "гражданите" е за още 3 години, цената му е около 130 милиона евро.

Реал ще се опита да продаде Гаретс Бейл, Хамес Родригес, Браим Диас и други играчи, за да събере средства за Стърлинг. През този сезон англичанинът има 29 гола и 9 асистенции за Сити във всички турнири.