Футболистът на Реал Мадрид Мариано Диас е дал положителна проба за коронавирус, потвърдиха от клуба от Ла Лига в свое изявление.

“След проведените индивидуални тестове за COVID-19 на играчи от първия тим вчера от медицинския щаб, нашият футболист Мариано тества положително. Играчът е в отлично здраве и спазва здравните протоколи, като е под карантина в дома си“, се казва в изявлението на Кралския клуб.

По-рано през деня Radio Estadio излезе с информацията, че футболистът ще пропусне реванша от осминафиналите на Шампионска лига срещу Манчестър Сити, насрочен за 7 август на “Етихад” в Манчестър, докато Deportes Cuatro добави, че Мариано е дал положителна проба по време на рутинно тестване след завръщането си от кратка почивка след края на сезона в Испания, и че играчът не е влизал в контакт с нито един от съотборниците си в “белия балет”. Възпитаниците на Пеп Гуардиола имат аванс от 2:1 след първата среща на “Сантяго Бернабеу”.

Припомняме, че Великобритания наложи 14-дневна карантина за пристигащите от Испания туристи след повишения брой случаи на инфектирани с COVID-19. За реванша на Сити и Реал обаче беше направено изключение за наскоро коронясания за шампион на Ла Лига тим на Зинедин Зидан. /БГНЕС