Новата вълна на заразени футболисти у нас може да отложи поне със седмица старта на първенството. Новият шампионат трябва да започне на 7 август (петък), но ако има много нови положителни проби в родните ни клубове, то стартът ще бъде отложен поне със седмица, пише "Меридиан мач". 

След като преди дни се разбра, че няколко футаболисти на "Септември" са дали положителна проба, това направи и доскорошният им съотборник Георги Русев, който беше представен като ново попълнение на ЦСКА 1948. Така той става вторият заразен футболист при новаците след Мартин Камбуров, но той е тренирал с отбора, което означава, че може да има и други болни негови съотборници. 

До 3 август всички футболисти на тимовете в Първа и Втора лига трябва да минат задължителни тестове. По-рано това ще направят и "Лудогорец", и "Локо" (Пловдив), които ще играят в неделя финал за Суперкупата.

При наличието на двама-трима заразени от отбор, те могат да бъдат изолирани, но при повече - мачовете ще бъдат поставени под въпрос. Известно е, че от "Черно море" официално поискаха да бъдат отложени първите им мачове със "Славия" и "Етър" заради заразените играчи, но все още няма официална позиция от БФС.