Лудогорец за девети път спечели титлата, а като се вижда състоянието на отделните отбори в първенството, само чудо може да го спре от десетата. Причината за хегемонията е изключително проста.

Защото клубът бе създаден на зелено. Без основа, без славни ветерани и огромна фенска маса. Но за сметка на това с много добра структура и управление.

Нима там няма проблеми? Да не би да не са привличали играчи за милиони, които търкат пейката? Има, но няма кой да се обади. И машината върви гладко.
На другия полюс са София и Пловдив.

В нормалните държави се дават 100 дни за адаптация на ново ръководство, в Левски и ЦСКА - по два. И се започва. Най-вече в социалните мрежи. Където лицензираните треньори и мениджъри са мнозинство. Те знаят всичко. От качествата на всяко ново попълнение до това как се прави трансфер.

Наско Сираков си сложи главата в торбата, за да извади "сините" от патовата ситуация с акциите, и още преди да е стъпил на стадиона, се появи плакат "шушу-мушу". На акционерното събрание пък една фракция обяви, че е направил съглашение с други фенове да загроби отбора.

Сега наред е Тити Папазов. Много плачел, излагал Левски. Да, Тити е емоционален, но нали заради това е Тити. С какво излага Левски? Че се бори да спести и от без това малкото налични средства? Прави го по свой начин, който си е уникален, и всички са свикнали с това.

Много бързо се забрави точно кой се обади първи в Дубай, за да тръгне някакъв процес. Без който Левски отдавна да е забравен и фалирал. Но това не се харесва на някого и следва декларация.

В последно време столичният футбол само с декларации се храни. Смешен бил управителният съвет, Тити пък се излагал, като искал да не се изпълнява договор, подписан по времето, когато пари в клуба имаше.

И всички забравиха как Сираков за две минути се разбра с друг доставчик на екипировка, който имаше също договор, и въпреки това бе подписано с нов. Без много шум и разправии, та чак и дискусии.

В Борисовата градина е същото. Този недоволен, онзи не чул. На Стоичков му казали нещо по телефона и следва скандал. 10 пъти прочетох думите на Стойчо Стоилов, не видях да атакува Камата по някакъв начин. Но социалните мрежи вече врят и кипят. Включи се дори и позабравеният брат на Стоичков, известен с това, че бил фен на Левски и Наско Сираков.

Феновете на Ботев скочиха на Георги Самуилов и той напусна. И сега са с 61% от акциите и неясно бъдеще.

Е, при това положение точно кой ще спре Лудогорец бе, хора? Да им е честита десетата, още преди да е почнало първенството.

Коментар на Георги Банов, "24 часа"