Зинедин Зидан е изключително щастлив от представянето на водения от него Реал (Мадрид) при победата с 2:0 в гостуването срещу Интер в Милано в груповата фаза от Шампионската лига.

"Играхме много силно от самото начало до края. Показахме сериозен характер. Тези три точки са изключително важни. Показахме нашето най-добро лице. Играхме на максимума на нашите възможности, доволен съм от всички. Отборът направи точно това, което се изисква в правилния момент. Доволен съм и от Еден Азар, на когото му липсва игрова практика. Трябва да продължим по същия начин. Знаем, че ни предстоят още много трудни мачове, но показваме голямо сърце и характер", заяви Зидан, цитиран от БНР.

Еден Азар се разписа от дузпа за "белите", които рано поведоха в резултата срещу Интер. Хакими си отбеляза автогол през второто полувреме, а Артуро Видал от домакините получи втори жълт картон в 33-ата минута.

Френският специалист коментира и кончината на Диего Марадона.

"Огромна загуба за световния футбол. Имам запечатани в съзнанието ми неговите изяви през 1986 година. Тогава бях на 14 години. Нямам думи. Започнахме вечерта с тази тъжна новина. Аз имах щастието да му разкажа за своите спомени от Мондиал 1986 и да му кажа, че за мен той беше един изключителен играч", каза още Зинедин Зидан.

Двубоите в Шампионската лига започнаха с минута мълчание в памет на починалия вчера Марадона.