Реал Мадрид победи Борусия Мьонхенгладбах с 2:0 и спечели своята група “B“. Въпреки трудното начало в груповата фаза, „белият балет“ успя да завоюва първата позиция.

Добрата новина за домакините бе завръщането в игра на капитана Серхио Рамос. Футболистите на Зинедин Зидан поеха инициативата от първата минута и не оставиха съмнения кой е по-добрият отбор.

Карим Бензема се разписа на два пъти през първата част, а това се оказа достатъчно, за да осигури успеха на Реал Мадрид, който ги изкачи на върха с 10 точки.

Въпреки загубата, Борусия (М) също се класира в следващата фаза на Шампионска лига. Немският тим остава на втора позиция с 8 пункта, колкото има и третия Шахтьор Донецк, който завърши при нулево равенство с Интер в другата среща от групата.

„Жребчетата“ спечелиха и двата двубоя с украинския шампион, което им дава предимство в класирането.

Двубоят на стадион "Алфредо Ди Стефано“ започна с по-активна игра на домакините, която даде резултат в деветата минута.

Лукас Васкес проби добре отдясно и прецизно центрира към Бензема. Французинът демонстрира головия си нюх, надскочи противниковите защитници и с лекота прати топката в мрежата за 1:0.

Гостите мигновено отговориха с удар на Тюрам, който обаче не затрудни Куртоа.

В 25-ата минута се откри най-чистата голова ситуация за гостите. Плеа бе изведен очи в очи със стража на Реал, но стреля на сантиметри от вратата.

Малко след половин час игра момчетата на Зинедин Зидан удариха за втори път. Бензема отново попадна в прегръдките на своите съотборници, след като защитата на „жребчетата“ проспа огледална на първия гол ситуация. Нападателят се оказа непокрит в непосредствена близост до вратата и удвои аванса на своя отбор.

До края на първата част Лука Модрич получи възможност да реши крайния изход, но изстрелът му се отби в страничния стълб. Малко по-късно хърватинът все пак отбеляза, но попадението бе отменено заради засада.

След почивката нещата не се промениха и „жребчетата“ отново трудно намираха пътя към вратата на Тибо Куртоа. В 62-та минута Зомер се отчете с добра намеса след удар на Тони Кроос от границата на наказателното поле.

10 по-късно като по чудо резултатът остана непроменен. Първо Рамос стреля опасно с глава, но стражът на гостите се намеси блестящо, а след това Бензема пропусна да направи хеттрик, след като от близко разстояние разтресе горната греда.

В последната минута от редовните 90 френският нападател отново се оказа на чиста позиция, но изстрелът му с глава се оказа прекалено слаб, за да затрудни Ян Зомер.

Реал Мадрид – Борусия Мьонхенгладбах 2:0

Голмайстори:

1:0 Карим Бензема – 9‘

2:0 Карим Бензема - 32'

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Варан, Рамос, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Родриго (Арибас – 74‘), Винисиус (Асенсио – 74‘), Бензема

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Лайнер, Гинтер, Елведи, Венд (Лазаро – 46‘), Крамер (Бенес – 85‘), Нойхаус, Тюрам (Херман – 85‘), Щиндъл (Волф – 85‘), Емболо (Закария – 46‘), Плеа