Реал Мадрид се изравни по точки с Атлетико Мадрид на върха в класирането на Ла Лига след очаквана победа у дома над Гранада с 2:0. 

Каземиро и Карим Бензема отбелязаха, за да могат шампионите да постигнат 6-а поредна победа във всички турнири и да продължат с добрите резултати от началото на декември. 

Успехът  все пак не дойде лесно, тъй като гостите имаха добри ситуации особено през първото полувреме, които обаче пропуснаха. 

Впоследствие Реал вдигна темпото и подобри сериозно играта си след почивката и Каземиро откри с хубав удар с глава в 57-ата минута след центриране на Асенсио. Така бразилецът се разписа в трети пореден домакински мач от първенството. 

Все пак столичани трябваше да треперят до последно, като едва в добавеното време Бенземе гарантира успеха, когато вкара с хубав удар в далечния ъгъл и осигури спокойствие за феновете на тима. 

Реал и Атлетико имат по 32 точки, но хората на Чоло Симеоне все пак са с два мача по-малко, което им дава известно предимство. 

Еден Азар се завърна в групата на столичани, но не влезе в игра, като след мача Зинедин Зидан обясни, че не е искал да рискува с включването на белгиеца, който продължава да получава чести контузии.