Реал Мадрид стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Елче в среща от 16-ия кръг в Ла Лига.

Точен за "кралете" бе Лука Модрич (20), попадението за домакините вкара Фидел (52-ата от дузпа).

Така Реал направи издънка в битката за титлата и вече изостава на две точки от Атлетико Мадрид и първото място, а има и два мача повече от играчите на Чоло Симеоне.

Елче продължава да е във втората половина на таблицата.


Реал започна по-добре срещата и натисна Елче още от първата минута, но столичани трудно стигаха до чисти голови положения, а и домакините много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

В 15-ата минута гостите имаха отличен шанс за гол. Каземиро намери Марсело, който стреля от воле, но прати топката в гредата.

Пет минути по-късно Марко Асенсио шутира мощно от границата на пеналта, при което топката се отби в горната греда и попадна на главата на Лука Модрич, който на празна врата вкара за 0:1.

В 35-ата минута бе свирена измислена дузпа за Реал Мадрид, но системата ВАР отмени тази несправедливост. 

Второто полувреме започна с леко спорна дузпа за Елче, при която Карвахал наруши правилата срещу Бараган и съдията показа бялата точка. Зад топката застана Фидел и изравни за 1:1.

Последваха пропуски и за двата отбора, а след час игра Лукас Бойе прати топката в гредата. Десет минути по-късно пък Карвахал се озова на чиста позиция и изпусна уникално положение за Реал.

Това бяха силните моменти на гостите, но и Серхио Рамос направи фрапантна издънка в атака и пропусна да опъне мрежата на домакините. До края не се стигна до нови голове и така Реал се задоволи само с точката.