Феновете на Байерн Мюнхен се размечтаха за капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос, пише авторитетният вестник "Абендцайтунг".

Както е известно, универсалният бранител Давид Алаба почти сигурно напуска баварците в края на сезона, а "кралете" са големият фаворит за подписа му.

Общото между Алаба и Рамос е, че и двамата стават свободни агенти на 30 юни тази година. И двамата все още не са получили продложение за преподписване.

Алаба дълго време отказваше офертата на Байерн и в края на октомври предложението беше оттеглено. Рамос пък иска договор за поне два сезона, а в Мадрид практиката е опитните футболисти да бъдат задържани само за един сезон.

Така навършващият 35 години през март испанец държи бъдещето изцяло в ръцете си и според мнозина той би опитал нещо различно, ако условията на Флорентино Перес не му харесат.

Привърженици на Байерн се върнаха към 2014 година, когато Тони Кроос напусна "Алианц Арена" в посока Мадрид, а Реал компенсира баварците с Чаби Алонсо, навършил 33 години няколко месеца по-късно.

И сценарият е на път да се повтори. Поне засега - само във фантазиите на баварските фенове, които очакват нестабилната напоследък отбрана да бъде стабилизирана с "граната". Категория, към която Рамос безспорно принадлежи.