Рекордьорът по трофеи в Шампионската лига Реал Мадрид счупи каръка и за първи път от две години насам се класира за четвъртфиналите в турнира на богатите. След трите поредни триумфа "кралете" бяха на крачка от три поредни срамни отпадания още на осминафиналната фаза.

Воденият от Зинедин Зидан отбор все пак успя да преодолее съпротивата на Аталанта и след общ резултат от 4:1 продължава напред в надпреварата. Испанците биха в реванша с 3:1, но в самия край на първото полувреме снощи бяха спасени от съдийската свирка.

Авторът на единственото попадение за гостите Луис Муриел бе изведен в идеална позиция и излизаше сам срещу Тибо Куртоа, но арбитърът реши да не оставя атаката и наду свирката си в секундата, в която изтече редовното време на първата част.

Футболистите на Аталанта и целият им щаб на пейката скочиха бесни срещу съдийското решение, но останаха само с претенциите си. Припомняме, че бергамаските имаха претенции към съдийството и в първия мач, когато Ремо Фройлер получи пресилен директен червен картон още в 17-ата минута.