Реал Мадрид продължава с добрите си изяви и постигна поредна победа в Ла Лига. "Кралете" се наложиха като гости над Селта Виго с 3:1 и се доближиха само на 3 точки от лидера Атлетико, който обаче е и с мач по-малко.

В герой за шампионите за пореден път се превърна голмайсторът Карим Бензема (20‘, 30‘), който се разписа на два пъти и добави една асистенция за успеха. Другият гол за мадридчани бе дело на Марко Асенсио (90+4'), докато за домакините Санти Мина (40‘) отбеляза единственото попадение преди почивката.

Отборът на Зинедин Зидан беше по-активният на терена и съвсем заслужено се поздрави с 3-те точки, като по този начин вече е в серия от 10 поредни срещи във всички турнири без загуба.

През седмицата "белите" отстраниха Аталанта в Шампионска лига и се класираха за ¼-финалите, където жребият им отреди мегасблъсък с Ливърпул.

От другата страна, Селта Виго се стабилизира в последно време, но продължава да изпитва проблеми срещу днешния си съперник и записа 6-о поражение в последните 7 мача помежду им.

"Келтите" остават на 11-ата позиция с актив от 34 точки, докато мадридчани събраха 60 и се изкачиха на второ място, задминавайки Барселона (59 т., но и мач по-малко).


Още в началните моменти от двубоя неразбирателство между капитана на домакините Уго Майо и стража Иван Вияр можеше да доведе до сериозни неприятности за Селта, но "белите" не успяха да се възползват от грешката и опасността отмина.

Малко по-късно Карим Бензема добре намери топката след центриране от ъглов удар, но след рикошет в противников играч, тя излезе в нов корнер.

Натискът на Реал продължи и логичното се случи в 20-ата минута. Тони Кроос намери по прекрасен начин Бензема в наказателното поле, а нападателят се обърна и с техничен изстрел в долния ляв ъгъл откри резултата.

10 по-късно гостите удвоиха своя аванс. Защитата на Селта допусна поредна грешка, но този път футболистите на Зидан се възползваха и Бензема за втори път порази мрежата на "келтите".

Много бързо Санти Мина можеше да върне едно попадение, но техничният му удар с пета не попадна в очертанията на вратата на Куртоа.

Все пак това се случи в 40-ата минута, когато Мина засече центриране от фаул и с глава преодоля вратаря на мадридчани – 1:2.

Двата тима започнаха равностойно след почивката, а първата по-интересна ситуация се откри пред галисийци. Яго Аспас получи топката на дъгата на наказателното поле и моментално стреля, но Куртоа реагира добре и се намеси.

Четвърт час преди края на двубоя Араухо допусна поредна неточност в защита и позволи на Бензема да излезе очи в очи с Вияр, но стражът прояви рефлекс и отрази изстрела на нападателя.

В 82-ата минута се откри златна възможност за домакините да изравнят резултата. Яго Аспас стреля много опасно от пряк свободен удар в близост до пеналтерията, но за негово нещастие топката се отби в страничния стълб.

Дълбоко в добавеното време Асенсио също записа името си сред голмайсторите, след като получи перфектно подаване от Бензема и на празна врата нямаше как да сбърка. 

Селта Виго – Реал Мадрид 1:3

Голмайстори:

0:1 – Бензема 20‘

0:2 – Бензема 30‘

1:2 – Мина 40‘

1:3 – Асенсио 90+4'

Селта Виго: Вияр, Майо, Араухо, Мурийо (Ферейра – 84‘), Карисол, Тапия, Мендес (Белтран – 84‘), Суарес, Нолито (Солари – 71‘ – Фонтан – 90+2'), Аспас, Мина

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Кроос (Асенсио – 71‘), Каземиро, Валверде, Модрич, Винисиус, Бензема