Ръководството на Ливърпул беше принудено да се извини за държанието на феновете си, които в сряда вечер ожесточено атакуваха автобуса на Реал Мадрид с факли, бомбички и бутилки.

"Осъждаме действията на феновете, довели до причиняване на щети по автобуса на отбора на Реал Мадрид при пристигането му на „Анфийлд“ тази вечер. Това поведение на няколко лица е абсолютно неприемливо и срамно“, се казва в изявлението на английския клуб. 

„Искрено се извиняваме на нашите гости за причиненото неудобство. Ще работим заедно с полицията, за да установим фактите и да идентифицираме виновните.“ 

Видео, публикувано в Instagram, показва група от около сто фена на Ливърпул, някои от които с факли, да освиркват пристигащия автобус. Видео в Twitter пък показва щета на част от външната рамка на прозореца на автобуса.

Реал е краен победител в двубоя след победата си в първия мач миналата седмица в испанската столица. Както и повечето елитни европейски мачове през този сезон, двубоите се проведоха без привърженици поради ограниченията от коронавируса.