Реал Мадрид остана в битката за титлата, след като спечели с 4:1 гостуването си в Гранада в 36-ия кръг на Ла Лига. 

Столичани не допуснаха изненада и нямаха проблеми да спечелят важните 3 точки, с които излязоха втори със 78 и запазиха дистанцията до Атлетико на 2 два кръга преди края. 

Интригата до голяма степен бе ликвидирана още до почивката, а промените, които имаше в състава на Реал по никакъв начин не оказаха влияние. Домакините върнаха един гол, но след това бързо интригата бе ликвидирана. 

Става въпрос за решението на Зинедин Зидан да пусне младоците Марвин и Мигел Гутиерес като крайни защитници. Родриго също стартира, а Тони Кроос получи почивка и остана на пейката. Еден Азар и Марко Асенсио също не започнаха. 

Столичани очаквано взеха инициативата още от началото и Винисиус центрира опасно, но защитата на домакините се справи. Постепенно натискът на Реал се засили и в 14-ата минута Бензема стреля с глава, но Руи Силва спаси. 

Малко след това, логичното все пак се случи. Мигел Гутиерес достави добра топка пред вратата, а защитата на Гранада забрави Лука Модрич, който реализира с изстрел през краката на вратаря и даде аванс на Реал. 

В 23-ата минута домакините стигнаха до първата си добра ситуация, след като Фулкие центрира, а Пуертас стреля от въздуха неточно. При ситуацията имаше и игра с ръка на автора на удара, така че бе отсъдено нарушение в полза на Реал. 

Столичани продължифа да играят обаче по-добре и да имат предимство, като действаха много уверено. Родриго пропусна в 42-ата минута, но в добавеното време на първата част бразилецът не сбърка, след като Марвин се пребори за топката и му подаде. Така и двамата младоци, на които Зидан заложи, се отчетоха с асистенции, което бе забележително. 

След  паузата Реал запази контрола, въпреки че домакините опитаха да реагират и станаха доста агресивни в действията си. Винисиус стреля опасно към близката греда, но вратарят на Гранада се намеси.   

Последва тройна смяна за Реал, като Азар, Иско и Асенсио влязоха в игра. Домакините действаха по-добре и в 67-ата минута пропуснаха да върнат интригата, когато Соро подаде отлично пред вратата и Суарес бе непокрит на далечната греда, но от чиста позиция той пропусна, като стреля встрани. 

Все пак обаче, подобрението при Гранада бе възнаградено. В 71-ата минута Суарес преодоля Милитао и стреля, Куртоа спаси, но топката се оказа на пътя на Хорхе Молина и ветеранът я прати в мрежата на Реал. 

Това обаче сякаш само ядоса Белите, които натиснаха и много бързо си върнаха аванса от 2 попадения. Азар центрира, а Одриосола се включи в наказателното поле, за да засече и да върне спокойствието при Кралете. 

Веднага след това Карим Бензема вкара дежурния си гол. Вратарят Силва излезе, за да пресече дълго подаване на Милитао, но отклони към французина, който запази хладнокръвие и прехвърли стража, отбелязвайки четвъртия гол. ВАР прегледа положението, но зачете гола, с който бе оформен и крайния резултат. 

В крайна сметка Реал победи Гранада за 12-и път пореди, като в тези мачове вече е реализирал 40 гола. Загубата остави домакините на 10-о място с 45 точки. 

Гранада – Реал Мадрид    1:4

0:1 Модрич 17
0:2 Родриго 45+1
1:2 Молина 71
1:3 Одриосола 75
1:4 Бензема 76

Гранада: Руи Силва, Фулкие, Дуарте, Херман (81 Перес), Кини, Етеки (67 Домингош Кина), Гоналон, Пуертас (67 Марин), Феде, Вико (54 Соро), Мачис (54 Суарес), Молина
Реал Мадрид: Куртоа, Марвин (46 Одриосола), Милитао, Начо, Мигел, Каземиро, Модрич, Валверде (62 Иско), Родриго (62 Асенсио), Винисиус (62 Азар), Бензема (77 Мариано Диас)