Горд и богат човек като Флорентино Перес със сигурност не е останал доволен, когато е прочел писмото на Зинедин Зидан, което французинът разпространи след напускането си на Реал Мадрид.

Да, в началото Зизу благодари на президента за това, че е направил всичко по силите си да го привлече на "Бернабеу" като футболист преди 20 години и да изживее "бялата приказка", но основното в обръщението му беше няколко абзаца по-надолу: "Сега нещата са различни. Тръгвам си, защото усещам, че клубът вече няма доверие в мен, нито ми дава подкрепата да изградя нещо в средносрочен или дългосрочен план."

Общо 12 наставници си тръгнаха в двата периода на Перес като президент на Реал, но нито един не си бе позволявал да говори публично за трудностите да се работи с боса на мадридския гранд.

Отговорът на най-силния човек в клуба дойде само след няколко дни. След като Масимилиано Алегри и Маурисио Почетино отпаднаха като варианти за наследници на Зидан, Перес се обърна към Карло Анчелоти и италианецът не се нуждаеше от втора покана. Преговорите се развиха светкавично и Карлето пренебрегна двете години оставащи му от договора с Евертън, за да се завърне на "Бернабеу".

А посланието на президента на "кралския" клуб беше от ясно, по-ясно: "Ето той е работил за мен и преди, а сега се връща в Реал с огромно удоволствие. За какви трудности и недоверие говори Зизу?"

Не че периодът на Анчелоти при мадридистите (2013-2015) беше песен, но е факт, че изключително бързо и без замисляне прие офертата да се завърне. Представете си Серхио Рамос да не бе отбелязал изравнителния гол на финала в Шампионската лига срещу Атлетико в допълнителното време и да не беше спечелена Десетата. При такъв сценарий Карлето беше пътник само след 12 месеца на "Бернабеу", но европейската титла отложи оставката му с още една година. През лятото на 2015-а обаче италианецът си тръгна на гърба на слаба кампания, слухове, че е изпуснал контрол над съблекалнята и упреци за чисто треньорските му методи.

Но ето че шест години по-късно Анчелоти отново е в Реал. Трудно е да се прогнозира как ще се развият нещата нататък. Който каквото и да говори италианецът е един от топ треньорите на нашето време и се е доказал не в един и два от европейските грандове.

Сега обаче го очаква Реал Мадрид без Кристиано и с някои от футболистите, които познава добре, понатрупали няколко годинки отгоре. Предизвикателствата ще са големи, но именитият специалист не иска да бяга от тях дори вече прехвърлил 60-те.

Перес е човекът, който най-силно ще желае успеха на италианеца, а в следващите седмици ще му остане удовлетворението, че е имал последната дума след нападките на Зидан. На нас това може и да ни изглежда незначително, но за егото на Флорентино - със сигурност не е.

Материал на webcafe.bg