Звездата на “Реал” (Мадрид) и четирикратен победител в Шампионската лига Гарет Бейл може да прекрати футболната си кариера още през следващото лято, когато изтича договорът му с клуба.

Бейл е споделил пред близките си, че няма мотивация да играе след следващия сезон и би останал на терена за по-дълго единствено ако Уелс се класира за световното първенство в Катар.

Бейл, който през следващата седмица навършва 32 години, се завръща в Мадрид след година под наем в английския “Тотнъм”. В момента той взима 600 000 лири седмично - заплата, каквато едва ли някой ще му предложи догодина.

Капитанът на Уелс не крие, че голямата му цел е участие на световното първенство - нещо, което малката британска нация не е постигала от 1958 година, пише "Монитор". Сега обаче "драконите" имат чудесна възможност да се класират, тъй като почти сигурно ще играят поне в плейофите за Мондиала в Катар.

Договорът на Бейл с “Реал” изтича на 30 юни 2022 година, докато световното първенство ще бъде между 21 ноември и 18 декември същата година.