Реал Мадрид официално обяви, че ще заведе дело срещу президента на Ла Лига Хавиер Тебас и фонда CVC.

Без да се допитат до клубовете, двете страни създадоха проекта LaLiga Impulso, който ще донесе 2,7 милиарда евро, от които 2,4 млрд. евро са за клубовете. "Кралете" и Барселона вече се обявиха против него, защото е с продължителност половин век. Президентът на каталунците Жоан Лапорта даже го определи като "ипотекиране на Барса". 

"Бордът на директорите на Реал Мадрид на заседание днес единодушно се съгласи да предприеме правни действия, както граждански, така и наказателни, срещу президента на Ла Лига, г-н Хавиер Тебас Медрано, срещу г-н Хавиер де Хайме Гихаро, който отговаря за фонда CVC и срещу самия фонд CVC Capital Partners", се казва в изявлението на "белите".

В изявлението се казва, че "по същия начин Съветът на директорите е решил също така да извърши правни действия от всякакъв вид, които се считат за подходящи за отмяна на възможните споразумения, приети от Асамблеята на Ла Лига, която ще се проведе на 12 август 2021 г., относно споразумението между Ла Лига и фонда CVC".

Това не е първият случай, когато клубове от Ла Лига скачат срещу Тебас. Те възроптаха срещу намеренията му да изнася по един мач от първенството в САЩ с цел по-големи телевизионни постъпления. Тебас още не се е отказал от тази идея, но нежеланието на клубовете и коронавируса я замразиха.