Реал Мадрид и Виляреал не успяха да се победят в един от най-интересните мачове от 7-ия кръг на испанската Ла Лига. Двата отбора предложиха здрава битка на "Сантяго Бернабеу", която завърши при нулево равенство.

Футболистите на "жълтата подводница" бяха по-активни през по-голямата част от срещата и имаха по-чисти положения, но в крайна сметка не успяха да ги реализират и да се поздравят с 3-те точки.

Отборите на Карло Анчелоти и Унай Емери все още не познават вкуса на поражението, като за "белия балет" равенството е второ от началото на сезона. Мадридчани са с 5 победи от 7 мача, докато "жълтата подводница" има едва един успех и 5 ремита.

За пръв път от началото на сезона "кралете" не успяха да се разпишат в шампионатен двубой.

Унай Емери не можеше да разчита на една от големите си звезди – Жерар Морено, който продължава да лекува контузия на тазобедрената става.

Въпреки точката, Реал остава лидер в класирането с актив от 17 т., а Виляреал заема 10-ото място с 8 пункта от 6 срещи.


Двубоят на "Сантяго Бернабеу" започна равностойно, като първата голова опасност се откри пред вратата на Тибо Куртоа в 13-ата минута. Данжума действа индивидуално по левия фланг, като финтира двама футболисти на "кралете" и стреля опасно към долния ляв ъгъл, но със сетни сили белгийският страж успя да избие в ъглов удар.

В 21-ата минута Бензема опита изстрел от дистанция, който мина встрани от целта.

Малко след като измина половин час игра домакините изявиха сериозни претенции за дузпа, след като Начо бе повален в наказателното поле, но съдията бе категоричен, че няма основание да посочи бялата точка.

В 38-ата минута Данжума отново създаде главоболия на противниковата защита, но и този път опитът му да порази вратата на "белия балет" не бе увенчан с успех.

Още в първите минути след почивката Едер Милитао можеше да открие резултата, след като засече центриране от пряк свободен удар, но бразилецът стреля неточно с глава.

"Жълтата подводница" отговори с изстрел от движение на Данжума, който бе отразен от Тибу Куртоа.

Малко по-късно футболистите на Унай Емери изиграха заучено положение от фал, при което Пау Торес се беше озовал на празна врата, но сантиметри го разделиха от това да засече кълбото в мрежата.

До края на мача "белите" потърсиха попадение, но с пропуски пред вратата на Рули се отчетоха Винисиус, Камавинга и Иско.

Реал Мадрид – Виляреал 0:0

Реал Мадрид: Куртоа, Валверде, Милитао, Алаба, Начо, Каземиро, Модрич (Азар – 73‘), Родриго (Камавинга – 46‘), Асенсио (Иско – 81‘), Винисиус, Бензема

Виляреал: Рули, Фойт (Гаспар – 85‘), Албиол, Торес, Морено, Коклен (Гомес – 58‘), Парехо, Капу, Данжума (Пеня – 84‘), Пино (Тригерос – 84‘), Алкасер (Диа – 58‘)