Шериф Тираспол поднесе една от най-големите изненади в историята на Шампионска лига във вторник, след като надигра Реал Мадрид с 2:1 като гост на „Сантяго Бернабеу“. Победният гол бе реализиран от Себастиен Тил в 89-та минута.

„За нас това е сбъдната мечта да спечелим тук. Много сме щастливи и просто се наслаждаваме на победата. Дойдохме тук, за да победим. Не дойдохме, за да бъдем спаринг. Знаем колко са добри нашите играчи и за наше щастие, Реал не успя да оползотвори своите възможности, а ние успяхме да оползотворим нашите. Мечтаем да се класираме за осминафиналите и това е нашата цел. Вниманието ни веднага се насочва към Интер и ще работим усилено в опит да продължим с положителните резултати. Голът на Тил беше невероятен. Такъв, за който си мечтаеш. Благодарих му в края на мача“, каза колумбийският капитан на молдовците Франк Кастанеда.

Отборът след победата събра пълен актив от шест точки в група D, след като преди това надигра Шахтьор Донецк. Шериф е основан през 1997, като доминира молдовския футбол, но това е дебютно участие за тима в групите на Шампионска лига.