Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес изрази увереност, че клубът ще привлече звездата на ПСЖ Килиан Мбапе още през януарския трансферен прозорец.

Испанският гранд искаше да вземе френския национал още през лятото, но от ПСЖ блокираха трансфера и рискуват да изпуснат своя футболист без пари, тъй като договорът му с парижани изтича в края на сезона.

Според Перес обаче Реал няма да трябва да чака до следващото лято, за да вземе 22-годишният игра, а това може да се случи още през януари. "Надяваме се, че на 1 януари всичко ще е решено", заяви Перес по темата пред испанския вестник Ел Дебате.

Самият Мбапе наскоро призна, че действително е искал да си тръгне от ПСЖ през лятото, което прави още по-вероятно скорошното му преминаване на "Сантяго Бернабеу".

В интервюто си пред Ел Дебате Перес коментира и финансовото състояние на Кралския клуб. "Най-вероятно ще ни три години, за да се върнем на числата, с които започнахме пандемията. Имаме повече от 300 милиона фенове в социалните мрежи, това е повече от повечето отбори от НБА. Само Лос Анджелис Лейкърс и Чикаго Булс имат повече фенове. Няма ъгълче в света, където да не знаят нашата марка", каза Перес.