Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди предстоящото в неделя Ел Класико.

„Добре е да се страхуваш. Страхът е нещо, което се появява преди мач, след тренировка и си мислиш, че отборът не е добре. Това е нещо постоянно. Това е добро чувство, не говоря за ужас. Има по-лоши неща в живота от загубата на мач“, обясни Карлето. Кралете гостуват утре в 17:15 часа на Барселона.

Подобно на колегата си Роналд Куман, италианецът не вярва, че има фаворит:

„Не знам кой влиза в мача по-добре. Няма фаворити. Барселона играе добре в последните двубои. Има много фактори, които влияят на този тип мачове. Съперничеството е много голямо, а качеството на игра в него е страхотно. Усещането е същото като на Милан – Интер или Челси – Тотнъм. Двата отбора се променят, но Ел Класико винаги ще бъде страхотен мач. Ние се подобряваме физически. Все още не знаем докъде могат да стигнат играчи като Ансу Фати или Винисиус“.

Анчелоти е изправен пред 12-ия си мач срещу Барселона като треньор, като до този момент има 3 победи, 3 равества и 5 загуби. Той няма победа на „Камп Ноу“.

Според испанското издание „Mundo Deportivo“, от Барселона не са отпуснали билети за феновете на големия си съперник. Причината е, че от Реал Мадрид не са поискали пропуски заради високите им цени. Най-евтиният билет е близо 100 евро, което е било неприемливо за ръководството на Реал. Въпреки това се очаква на стадиона да има фенове на кралския клуб, но те няма да бъдат събрани заедно в агитка.