Карим Бензема получи присъдата от една година лишаване от свобода условно от съда във Версай за изнудването на бившия му съотборник Матийо Валбуена. Звездата на Реал ще плати и глоба от 75 хил. евро. Решението на магистратите бе обявено часове преди играчът да излезе на терена срещу Шериф Тираспол в Шампионската лига.

Случаят е от 2015 г., когато Валбуена бе изнудван с видеозапис със сексуално съдържание. Изнудвачите се опитали да вземат пари в замяна на това да не извадят на бял свят видеото.

Той обаче не се е съгласил да плати и тогава те се свързали с Карим Зенати, приятел от детството на Бензема, за да предупредят играча на Лион за опасността, която видеото крие, ако стане публично, припомня webcafe.bg. Според прокуратурата и адвокатите на Валбуена от телефонни разговори между Бензема и Зенати става ясно, че има заговор да участват в изнудването.

Защитата на Бензема настоя на тезата, че заместването му е било изключително и само за да помогне на Валбуена, без никакви престъпни намерения, но показанията на жертвата ясно лансират обратната теза.

В крайна сметка Бензема бе осъден условно.