Стана ясен вота на всички 180 журналисти, който участваха в гласуването за „Златната топка“. Както е известно Лионел Меси за седми път спечели най-ценното индивидуално отличие във футбола, изпреварвайки само с 33 глава Роберт Левандовски.

България бе представена от Михаил Касабов и Румен Пайташев, които участваха с един общ глас. Според тях №1 е Карим Бензема, следван от Джанлуиджи Донарума, Меси, Левандовски и Кевин Де Бройне.

Може би очаквано аржентинският журналист изобщо не включва Левандовски в своя топ 5, но колегата му от Полша поставя Меси на трета позиция. Представителят на Португалия е преценил, че Кристиано Роналдо не заслужава дори точка и не го слага в своя списък.

Същото смята и френският колега, който обаче не фаворизира своя сънародник Бензема, а посочва Меси като №1. В петицата на Бразилия е включен Неймар, но ги няма нито Меси, нито Левандовски. Йемен и Шотландия също не слагат Лео в своя топ 5, а според гръцкия представител Левандовски не е сред петимата най-силни.

180 журналисти от различни държави трябваше да подреди своя топ 5. За първия се дават 6 точки, за втория - 4, за третия - 3, за четвъртия - 2 и за последния - 1.