Тони Кроос е на мнение, че неговият Реал Мадрид е имал „най-трудния възможен жребий“ в осминафиналите на Шампионска лига, падайки се срещу Пари Сен Жермен.

Германецът, четирикратен носител на трофея в надпреварата, показа и увереност относно шансовете на отбора му да продължи напред в турнира имайки предвид силната форма на Кралския клуб напоследък – 12 победи в последните 13 мача във всички турнири.

„Надявам се да няма повече изненади. Чака ни много интересен опонент в следващия кръг. Мисля, че това е най-трудният от петте възможни съперника, срещу които можехме да се изправим. Очакваме с нетърпение тези мачове, има много качество на терена“, започна той.

„Да видим какво ще стане, но в края на деня, ние сме Реал Мадрид и винаги очакваме с нетърпение тези двубои с много самочувствие, за да достигнем четвъртфиналите. Мисля, че най-важното сега е да забравим това, защото се справяме наистина много добре в момента в първенството и има много мачове преди да бъде подновена Шампионската лига".

"Най-важното нещо е да запазим формата си в следващите два мача преди Коледа. Да продължим да печелим всички точки, да се доближим до нашите цели в края на сезона, а една от тях е да спечелим титлата. Това е най-важното, фокусираме се първо върху това и след това и върху Шампионска лига, когато й дойде времето“, завърши полузащитникът.

Самият той е в по-добра форма в последните седмици. Голям фактор за Кроос е завръщането на наставника Карло Анчелоти, който 31-годишният футболист призна, че го познава най-добре.