Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема записа ново историческо постижение с екип на Кралския клуб. Вчера френският национал отбеляза две попадения за победата над Валенсия с 4:1 на "Сантяго Бернабеу" и по този начин той вече има 301 гола за Реал във всички турнири.

34-годишният Бензема се превръща в четвъртия футболист в историята на клуба, който достига границата от 300 попадения. Той е на четвърто място във вечната голмайсторска листа на мадридчани, зад Кристиано Роналдо (450), Раул (323) и Алфредо Ди Стефано (308), като има всички шансове да задмине Ди Стефано още до края на сезона и Раул до края на годината.

Впечатляващо е, че Бензема не спира да подобрява голмайсторските си умения с времето. Той имаше нужда от пет години и пет месеца, за да вкара първите си 100 гола за Реал, втората стотица дойде след четири години и десет месеца, а третата - само за три години и два месеца.

Общо в професионалния футбол Бензема има 403 гола (66 за Лион и 36 за Франция), като единственият по-резултатен французин от него в историята е Тиери Анри с 411 попадения.