Атлетик (Билбао) е вторият финалист в турнира по футбол за Суперкупата на Испания, след като победи с 2:1 Атлетико Мадрид. Съперник на баските в неделя ще бъде Реал (Мадрид), който преди това елиминира Барселона с 3:2 след продължения.

Атлетик Билбао ще защитава трофея си от миналата година, когато надигра Барселона с 3:2 след продължения и така получи право да играе в турнира сега, предава БНР. Унай Симон даде преднина на Атлетико с гол  62-ата минута, но съперникът стигна до обрат с попадения на Йерай Алварес (77) и Нико Уилямс в 81-ата минута.

Треньорът на Атлетико - Диего Симеоне, коментира: „Сега не е точният момент да отправя послание към играчите. Като цяло не играхме лошо, но резултатът не е в наша полза. Доволен съм от Жоа Феликс, както и от Марио Ермосо. Трябва всеки ден да се трудим, това е начинът да избегнем грешките, които се случват. Вярваме в това, което правим. Срещу Райо Валекано се забеляза прогрес, но важното е да спрем да губим точки. Липсва ни достатъчно агресия“.

Неговият колега Марселино заяви: „Гордея се, че съм треньор на този отбор. Способни сме да се опълчим на всеки съперник. От самото начало играхме добре. Най-чистото положение преди почивката беше за нас, но Облак спаси. Контролирахме мача“.