Реал Мадрид обърна Елче с 2:1 след продължения и се класира на 1/4 финал за купата на Испания.

Срещата на стадион "Мануел Мартинес Валеро" бе истинска драма. Редовното време приключи без попадения, а в първото добавено време Реал остана в намален състав, след като Марсело бе изгонен с директен червен картон, а секунди по-късно Елче вкара за 1:0.

"Кралете" се хвърлиха в атаки през второто продължение и заслужено изравниха чрез Иско (108), а малко по-късно Азар (115) вкара за 1:2 и класира Реал напред в турнира.


Срещата започна с атаки и към двете врати, като положенията се заредиха едно след друго. Домакините от Елче можеха да вкарат още в 10-ата минута, когато изпуснаха уникално положение.

Тогава Гумбау пусна хитър пас към Хосан Фернандес, който намери Карийо, но той непохватно стреля и дори не успя да уцели вратата от чиста позиция. Това положение стресна гостите от Реал, които на свой ред можеха да вкарат, но Винисуис от дъгата на наказателното поле стреля над вратата.

Малко по-късно дойде нов шанс за домакините, но отново Карийо нямаше шанс да опъне мрежата на "кралете". Следващите минути бяха изцяло за Реал.

Момчетата на Карло Анчелоти натиснаха здраво и по-чудо не вкараха, като с пропуски се отчетоха Винисиус, Марсело и Камавинга. До края на полувремето гостите доминираха, но двете нули се запазиха.

Втората част започна с нови атаки за Реал Мадрид, но до гол така и не се стигаше. Постепенно темпото на игра падна, като действията се развиваха основно в средата на терена. След почивката определено липсваха многобройните положения от първото полувреме.

В средата на второто полувреме Анчелоти пусна в игра Модрич и Каземиро, което раздвижи действията на "белите". В 78-ата минута Реал изпусна последователно две отлични възможности, като Каземиро и Винисиус не намериха мрежата на Елче. Така логично се стигна до продължения.

Елче започна по-добре първото продължение, но домакините бяха твърде припряни пред вратата на Реал и отново заредиха пропуск след пропуск.

Така се стигна до 103-ата минта, когато Марсело събори откъсващ се играч на Елче пред дъгата на наказателното поле и заслужено бе изгонен с директен червен картон. Резервата Гонсало Верду се нае с изпълнението на прекия свободен удар и с доза късмет прати топката в мрежата на Реал за 1:0. 

Реал се хвърли в атаки от началото на второто продължение и заслужено изравни. В 108-ата минута Иско се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Елче и след технично чукване прати топката в мрежата за 1:1. Това обаче не бе всичко.

В 115-ата минута Еден Азар бе изведен от Алаба зад защитата на Елче и майсторски вкара за 1:2. До края реферите отмениха гол на Елче и така Реал се добра до победата и е на 1/4 финал за купата на Испания.

Елче - Реал Мадрид 1:2

Голмайстори: 

1:0 Гонсало Верду (104)
1:1 Иско (108)
1:2 Азар (115)

Елче: Вернер, Паласиос, Четауя, Диего Гонсалес, Мохика, Гумбау, Раул Гути, Фидел, Хосан Фернандес, Лукас Перес, Карийо

Реал Мадрид: Лунин, Марсело, Алаба, Начо, Лукас Васкес, Камавинга, Кроос, Валверде, Родриго, Винисиус, Йович