Реал Мадрид изтръгна 2:2 на “Сантяго Бернабеу” от гостуващия Елче, въпреки че осем минути преди края на срещата изоставаше с два гола. Всичко можеше да протече по различен начин, ако Карим Бензема не бе изпуснал дузпа в 33-та минута.

След това исканият от Барселона нападател Лукас Бойе (42) даде аванс на тима си, а в 76-та минута асистира за гола на Пере Мия. До края Реал натисна и след гол от дузпа на Лука Модрич (82) успя да намали резултата, а във втората минута на продълженията Едер Милитао донесе точката за тима на Карло Анчелоти.

Така Елче отново измъчи Реал, след като съвсем наскоро “белите” ги обърнаха у дома от 1:0 до 1:2 след продължения в турнира за Купата на Края. Реал продължава да води в класирането, но не успя да увеличи аванса си пред втория Севиля, който вчера също се добра до домакинско равенство след изоставяне. “Кралете” са с 50 точки, с четири повече от втория. Елче е на 15-та позиция с 23.

Преди началото на срещата Реал Мадрид почете клубната легенда Пако Хенто, който почина на 88-годишна възраст през седмицата. “Белите” искаха да спечелят двубоя и започнаха силно. В 11-та минута Бензема и Винисиус комбинираха много добре, а бразилецът не успя да преодолее Едгар Бадия.

Малко след това Азар намери на стрелкова позиция Кроос, който отправи страхотен шут, но за негово съжаление - неточен. Последваха още пропуски на “белите”, като Бензема и Каземиро не успяха да реализират от удобни позиции.  

Така се стигна до 33-та минута, когато Винисиус бе съборен в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, след като преразгледа ситуацията с ВАР. Имаше съмнения, че в зародиша на атаката Кроос е нарушил правилата срещу Пере Мия. Карим Бензема застана зад бялата точка, но не успя да улучи вратата.

Малко след това Елче поведе. Фидел проби по лявото крило и намери с прекрасно центриране връхлитащия Бойе. Нападателят засече топката с летящ плож и направи 1:0 за тима си. До края на полувремето Реал натисна, като буквално в следващата атака удар на Менди мина покрай вратата. Тони Кроос пък стреля прекрасно от свободен удар, но предизвика още по-хубавата реакция на вратаря на гостите.

Реал започна силно и второто полувреме, като в 51-та минута феновете на “Бернабеу” си помислиха, че любимците им ще изпълнят дузпа. Еден Азар падна леко в наказателното поле на противника и първоначално подлъга главния рефер. Той обаче видя ситуацията с ВАР и отмени решението си.

Малко след това типичен пробив на Винисиус към наказателното поле приключи с удар по диагонала. Бразилецът обаче не успя да насочи топката във вратата. Натискът на Реал се усилваше, но и пространствата в защитата на “белите” се увеличаваха. Така се стигна до 76-та минута, когато Бойе намери в наказателното поле Пере Мия, чийто удар по диагонала се оказа неспасяем за Тибо Куртоа - 2:0 за Елче.

Реал можеше да върне много бързо един от головете. В следващата атака Каземиро засече с глава центриране от ъглов удар, но прати топката в гредата. Междувременно лидерът на “белите” Карим Бензема трябваше да напусне терена с контузия.

Реал все пак отбеляза и то от дузпа. В 82-та минута реферът Рикардо де Бургос Бенгоечеа отново трябваше да прегледа с ВАР спорна ситуация и в крайна сметка видя игра с ръка на защитник на гостите в наказателното поле. Този път Лука Модрич пое отговорността да вкара и го направи хладнокръвно - 1:2.

До края Реал нападаше с всички сили. Близо до изравнителния гол бе Родриго, който опита от точката на дузпата да реализира, но топката мина покрай гредата. Реал все пак спечели равенството във втората минута на продължението на срещата. Винисиус проби и центрира от лявото крило, а сънародникът му Едер Милитао надскочи персоналния си пазач в наказателното поле и с глава реализира за 2:2.

Реал Мадрид - Елче 2:2
0:1 Лукас Бойе 42’
0:2 Пере Мия 76’
1:2 Лука Модрич 82’-д
2:2 Едер Милитао 90+2’

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес (79 - Валверде), Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос (64 - Родриго), Модрич, Азар (81 - Иско), Винисиус, Бензема (58 - Йович)

Елче: Бадия, Мохика, Гонсалес, Верду, Паласиос, Гамбау, Гути, Мия, Моренте (24 - Фидел), Перес (88 - Хосан), Бойе