Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, пое вината за тежката загуба с 0:4 от Барселона насред "Сантяго Бернабеу". "Кралете" бяха направени на пух и прах в "Ел Класико", въпреки че са убедителен лидер в Ла Лига.

Единствено в началните минути на дербито, домакините създадоха повече трудности на каталунците, но след това Барса пое инициативата до края на сблъсъка. "Началото на мача беше добро, но при 0:1 загубихме контрол. Барселона намери свободни пространства и ни създаде много неприятности. Стартирахме с трима защитници. Идеята беше те да играят един на един срещу нападателите на съперника, но не се получи", коментира Анчелоти. 

"Водим в класирането. Трябва да си починем и да се подготвим добре в следващите две седмици. През второто полувреме исках да пресираме повече, но не стана. Вината е моя. Загубата е болезнена, защото това е "Ел Класико". Не бива да драматизираме, а да запазим спокойствие и да изчакаме възстановяването на контузените. Преднината ни е сериозна. Трябва да забравим този мач. Повтарям - вината за резултата е моя", добави Анчелоти.

В класирането Реал е лидер с 66 точки, Севиля е на 2-ро място с 57 т. Барса заема 3-та позиция с 54 пункта и мач по-малко.

Снимка: БГНЕС