Карим Бензема заслужава да спечели „Златната топка“ за 2022 г. още сега, смята Рио Фърдинанд. Бившият английски национал е впечатлен от хеттрика, който заби французинът във вратата на Челси при победата на Реал М с 3:1 в първия четвъртфинал на Шампионската лига.

Това бе втори пореден зашеметяващ спектакъл за Карим, който наниза три гола и в реванша от осминафиналите срещу Пари Сен Жермен на „Бернабеу“.

Както е известно, най-престижното индивидуално отличие на „Франс футбол“ от тази година вече ще се връчва на принципа сезон по сезон, което още повече увеличава шансовете на Бензема. Поне на този етап лидерът на Белия балет изглежда без конкуренция за приза. Той прави най-резултатния сезон в своята кариера. Има 37 гола в 36 мача, а до момента бе стигал максимум до 32 през сезон 2011/12.

Карим доказа, че умее да блести в решителните мачове, превръщайки се в незаменим лидер за треньора Анчелоти. Неговата огромна важност за отбора се видя в Ел Класико срещу Барселона, когато отсъстваше заради контузия, а неговите съотборници загубиха с 0:4 у дома от вечния съперник.

„Директно да му дават „Златната топка“ – призова Фърдинанд в студиото на BT Sport след шоуто на Карим в Лондон. – Той просто не спира да вкарва напоследък. Изкачи Реал Мадрид на върха в испанската лига. Отборът продължава да мачка, и то благодарение главно на него. Когато Кристиано Роналдо беше там, той сякаш се бе примирил с второстепенната роля, защото знаеше, че това е най-доброто за отбора, но сега излезе от сянката на Кристиано и изгря в пълния си блясък. Той е на 34 и е най-добрият №9 в света в момента. На различно ниво е от всички останали. Вкарва голове, дава асистенции, връща се назад и участва в разиграванията”, добави Фърдинанд, цитиран от Тема спорт.

От началото на кампанията Бензема има 37 гола в 36 мача във всички състезания, включително 11 в 8 от Шампионската лига.

В местната Ла Лига Реал е с 12 точки аванс пред втория Барселона (каталунците са с мач по-малко). Реваншът срещу Челси на „Сантяго Бернабеу“ е на 12 април.

Снимка: БГНЕС