Реал Мадрид е на крачка от класиране на 1/2-финалите в Шампионска лига, след като победи с 3:1 Челси на "Стамфорд Бридж".

В герой за "Кралете" отново се превърна обичайният заподозрян Карим Бензема. Френската звезда наниза втори пореден хеттрик в елиминациите на турнира, след като на 1/8-финалите самостоятелно се разправи и с ПСЖ.

Шампионът на Европа също имаше своите шансове, но фрапантна грешка на Едуар Менди и невероятни намеси на Тибо Куртоа, наклониха везните в полза на "белите".

Така Реал е съвсем близо да си отмъсти на Челси за миналогодишното отпадане от 1/2-финалите на турнира. Реваншът на "Сантяго Бернабеу" ще се играе след седмица, а победителят от двойката чака Манчестър Сити или Атлетико Мадрид.


Сблъсъкът очаквано започна на много високо темпо и положения пред двете врати не липсваха. Още в самото начало Кай Хаверц стреля, но в аут. Отговорът на Реал не закъсня. След страхотна атака, при която Карим Бензема отигра с пета, топката стигна до Винисиус Жуниор. Той финтира защитник и шутира силно, но разтресе напречния стълб.

След четвърт час игра Рийс Джеймс отправи силен удар от фаул на отлична позиция, но Тибо Куртоа беше на мястото си и отрази. Между 21-ата и 24-ата минута дойдоха моментите на Бензема да демонстрира страховития си голов нюх.

Първо Винисиус преодоля персоналния си пазач и центрира в наказателното поле, откъдето Бензема засече с глава за 1:0! Само 180 секунди по-късно френският стрелец отново се разписа с глава. Този път подаването беше на Лука Модрич и за звездата на Реал не беше проблем отново да преодолее Едуар Менди за 2:0! 

Малко по-късно Харвец поиска дузпа, но претенциите му останаха неуважени. В 33-ата минута "Кралете" можеха тотално да сломят шампиона на Европа. Даниел Карвахал нахлу в наказателното поле и пусна пас пред голлинията. Менди не се намеси добре, но Тиаго Силва успя да изчисти. 

В 38-ата минута Силва беше изпуснат след изпълнение на корнер и засече, но покрай целта. В 40-ата минута Челси се върна в мача. Жоржиньо прати превъзходно центриране, Хаверц изскочи от втора позиция и забоде топката с глава пред погледа на безпомощния Куртоа за 1:2!

Двубоят продължи да бъде много напечен и секунди по-късно Реал можеше да убие ентусиазма на Челси от гола. Модрич изведе Бензема на чиста позиция, но буквално сантиметри разделиха нападателя от втори пореден хеттрик в елиминациите на Шампионска лига.

На почивката Томас Тухел взе мерки и пусна в игра Матео Ковачич и Хаким Зиеш, съответно на местата на Андрес Кристенсен и Н‘Голо Канте. Това означаваше и промяна на схемата и от 3-5-2 Челси заигра с 4-3-3.

Но второто полувреме започна с кошмарна грешка на Менди, след която Бензема оформи хеттрика си. Антонио Рюдигер подаде към излезлия далеч напред страж, той се опита да върне на защитника, но французинът пресече паса и вкара в опразнената врата за 3:1!

Челси не се предаде и малко по-късно Сезар Аспиликуета отправи удар точно към сглобката и вече беше готов да празнува, но Куртоа с извънземна намеса изби. В 67-ата минута резервата Ромелу Лукаку беше изпуснат и засече с глава, но в аут.

Секунди по-късно белгиецът изпусна златен шанс за гол. Лукаку беше оставен непокрит на границата на вратарското поле и стреля, но отново покрай целта. Пропуските за Челси продължиха с пълна сила, след като и Мейсън Маунт не уцели вратата.

В 79-ата минута домакините най-накрая настроиха мерника си отново, след точен удар на Хаверц, но той беше слаб и Куртоа улови без проблеми. 6 минути по-късно и Джеймс шутира опасно към долния ляв ъгъл, но отново Куртоа спаси. В добавеното време Хаким Зиеш не уцели вратата, нов гол не падна и Реал спечели с 3:1.

Челси – Реал Мадрид 1:3

Голмайстори: 0:2 Бензема (21, 24), 1:2 Хаверц (40), 1:3 Бензема (46)

Челси: 16. Едуар Менди, 4. Андреас Кристенсен (46-Ковачич), 6. Тиаго Силва, 2. Антонио Рюдигер, 24. Рийс Джеймс, 7. Н‘Голо Канте (46-Зиеш), 5. Жоржиньо (64-Лофтъс-Чийк), 19. Мейсън Маунт, 28. Сесар Аспиликуета, 29. Кай Хаверц, 10. Кристиан Пулишич (64-Лукаку)
Мениджър: Томас Тухел 

Реал: 1. Тибо Куртоа, 2. Дани Карвахал, 3. Едер Милитао (64-Начо), 4. Давид Алаба, 23. Ферлан Менди, 10. Лука Модрич, 14. Каземиро, 8. Тони Кроос (74-Камавинга), 15. Федерико Валверде (86-Себайос), 9. Карим Бензема (86-Бейл), 20. Винисиус Жуниор
Треньор: Карло Анчелоти

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
Жълти картони: Рюдигер (Челси); Милитао (Реал)

Снимка: БГНЕС