Манчестър Сити постигна стратегическа победа с 1:0 срещу Атлетико Мадрид в четвъртфинал на Шампионската лига. Кевин де Бройне вкара единствения гол, давайки ценна преднана на "гражданите" преди реванша в испанската столица след седмица.

Футболистите на Хосеп Гуардиола доминираха през целия мач, но испанският първенец се защитаваше отлично и допусна малко опасности пред вратата си.

Домакините започнаха по-активно и владееха инициативата. Първо Жоао Кансело проби отдясно и отправи удар, който беше избит от защитник на гостите. Малко след това шут на Де Бройне беше блокиран. Последва корнер, след който Лапорт отправи удар с глава, но неточно. 

В 20-ата минута Кансело пресече подаване в наказателното поле на Сити и Облак успя да улови. После гостите опитаха да изнесат играта, с което успяха единствено да държат "небесносините" по-далеч от собствената си врата. Тимът на Диего Симеоне така и не отправи удар към вратата на съперника преди почивката. 

Втората част започна с отлична възможност за Атлетико. Йоренте беше изведен сам срещу вратаря, но отправи много слаб удар, който не затрудни вратаря. Оказа се обаче, че халфът е бил в засада.

Секунди по-късно "гражданите" най-после създадоха нещо по-интересното пред вратата на Облак. Де Бройне намери Гюндоган, който отправи техничен удар от около 12 метра, но стреля покрай вратата. 

В 51-ата минута гостите отново организираха опасна контраатака. Гризман намери Йоренте отдясно, а халфът от удобна позиция шутира слабо. Сити отговори моментално. Де Бройне шутира от пряк свободен удар в долния ляв ъгъл, но Облак спаси, а след това с крак изчисти топката и попречи на Кансело да направи добавка.

В 64-ата минута Лапорт стреля опасно с глава след центриране от ъглов удар, но топката мина над гредата. В 70-ата минута току-що влезлият на терена Фодън изведе Де Бройне в пеналта и белгиецът с удар по диагонала вкара първия си гол в турнира за сезона.

В 80-ата минута Силва подаде към Де Бройне, който стреля от точката за дузпата, а Савич изчисти пред голлинията. До края двата отбора не искаха да рискуват и Манчестър Сити заслужено взе минималния успех.

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - АТЛЕТИКО МАДРИД  1:0

Голмайстор: 1:0 Де Бройне (70)

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Лапорт, Стоунс, Аке, Силва, Родри, Де Бройне, Гюндоган, Марез, Стърлинг

Атлетико Мадрид: Облак, Върсалко, Савич, Фелипе, Рейнилдо, Лоди, Кондогбия, Йоренте, Коке, Гризман, Феликс