Манчестър Сити стигна до 1/4-финалите в Шампионската лига, след като без да си дава много зор завърши 0:0 в реванша срещу Спортинг Лисабон. В първия мач "гражданите" бяха разбили с 5:0 съпреника си на "Жозе Алваладе"в Португалия.

Пеп Гуардиола даде шанс на част от резервите си, докато гостите не можеха да разчитат на двама от най-добрите си футболисти - Педро Гонсалвеш и Жоао Палиня.

Първото положение се откри пред Стърлинг, но Нето направи перфектен шпагат и изби топката. Домакините обаче вдигнаха темпото и Адан трябваше да спасява силен удар на Фодън.

Сити установи тотално надмощие в средата на терена, но атаките им се развиваха без много скорост и това улесняваше бранителите на Спортинг.

В 38-ата минута Стърлинг беше изведен зад защитата и се опита да копне топката над Адан, но испанецът не позволи да бъде изненадан. "Лисабонските лъвове" почти не минаваха центъра и завършиха първата част без нито един удар към вратата на Едерсон.

На почивката Гуардиола пусна в игра Марез и дебютанта Джеймс МакАтий. Английкият шампион спокойно контролираше случващото се на терена. В заключителните 20 минути гостите си позволиха да погледнат по-смело напред и организираха няколко хубави атаки, но ударите на Матеуш Рейш и Педро Поро бяха неточни.

Гуардиола пък направи жест към ветерана Скот Карсън и му даде възможност да замени Едерсон, записвайки първи мач в Шампионската лига от 2005 г. 36-годишният англичанин бързо трябваше да се намесва след удар на Паулиньо и изби с крак. 

До края Марез имаше две възможности да донесе победата за "небесносините", но не бе точен. Така Манчестър Сити за първи път не реализира попадение в мач от Шампионската лига у дома под ръководството на Гуардиола. 

Манчестър Сити - Спортинг Лисабон  0:0

Манчестър Сити: Едерсон, Игън-Райли, Стоунс, Лапорт, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Бернардо, Стърлинг, Фодън, Жезус;

Спортинг Лисабон: Адан, Федал, Коатес, Нето, Рейс, Табата, Угарте, Педро Поро, Паулиньо, Сарабия, Слимани