Старши треньорът на Севиля Хулен Лопетеги заяви, че тимът му се е страхувал да победи Реал Мадрид в неделя в срещата от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Севиля загуби с 2:3 след като бе повел с 2:0 през първото полувреме на двубоя.

„Загубихме мача и това не е добре. През първото полувреме ги превъзхождахме, но пред второто те ни надиграха“, каза цитираният от БТА Лопетеги пред вестник Marca.

„Не знаехме как да действаме в ключовите моменти. Имаше страх от това да спечелим срещу Реал Мадрид. Те отбелязаха ранно попадение в началото на второто полувреме, което ни накара да се усъмним в себе си. Направихме добро първо полувреме, но това не беше достатъчно“, добави 55-годишният треньор на Севиля.

Хулен Лопетеги призна, че тимът му ще води тежка битка за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Севиля заема третото място във временното класиране с 60 точки след 32 мача, колкото има и четвъртият Атлетико Мадрид. Вторият Барселона също е с 60 точки в актива си. Лидер в Испания е Реал Мадрид със 75 точки към момента.