Това беше неговата нощ. Родриго Гоес за феновете на Реал Мадрид вече е „Голес“. Стана герой срещу Челси, а после и срещу Манчестър Сити. Направи го отново на „Бернабеу“ – светилището на чудесата в Шампионската лига.

Това 21-годишно момче, което изглежда докоснато от боговете на футбола, сложи бразилско знаме на гърба и позира пред щастливите фенове, които го аплодираха от трибуните.

Двата късни гола, с които юношата на Сантос разплака Манчестър Сити, се нареждат до най-незабравимите изпълнения в историята на легендарния мадридски стадион.

„Нашата публика е невероятна. След ПСЖ, Челси и Сити младите вече разбрахме какво означава митът за „Бернабеу” в европейските вечери”, призна героят само няколко часа след най-големия мач в неговата кариера. Родриго се обгради със своите най-близки хора и отиде в ресторант „Де Мария”. Там не можеше да изяде и хапка, преди да бъде обграден от масовите молби за снимки и автографи. „Нека да бъдем честни. В 89-ата минута не смятахме, че третото чудо е възможно. В нашите глави се виждахме вече аут от турнира, но после дойде моят първи гол и това промени всичко”, признава бразилецът.

„РодриГОЛ”, както го кръсти неговият сънародник Марсело, мечтаеше един ден да бъде носен на ръце от публиката. Подписа само на 18 години с Кралския клуб и нямаше търпение да впечатли привържениците. „Тези привърженици са невероятни. Преди да вкарам, никога не съм очаквал, че мога да се превърна в героя на този мач, но след първия гол публиката ни понесе на криле. Всичко стана много бързо и специално. Знам, че моят гол срещу Челси и двата срещу Сити ни помогнаха да стигнем до финала в Париж, но нямаше да го постигна, ако не беше колективната работа на целия отбор. Ако спечелим 14-ата титла в КЕШ/ШЛ в историята на клуба, ще е заради труда на всички. Много сме сплотени”, добави младият бразилец.

Проявите на обич и подкрепа към Родриго са постоянни. В Сантос, където започва пътят му в големия футбол, качиха гордо негова снимка със самия Пеле – и двамата облечени във фланелката на националния отбор. В рамките на месец той спечели и малкото фенове, които все още се съмняваха в стойността му. Анчелоти го използва предимно като резерва, но невероятните му мачове срещу Осасуна и Еспаньол го изкачиха нагоре в йерархията. Родриго е готов за всичко. Включително и да бъде героят в Париж срещу Ливърпул на 28 май.

„Много съм щастлив да бъда част от този клуб. Още една магическа вечер за мен и за мадридизма”, добави бразилецът, който се бе хванал на бас с баща си, че ще отбележи хеттрик. Попитаха го и какво си е помислил, след като Анчелоти му каза, че влиза в игра: „Че мога да променя отново историята и да помогна на моя отбор. Те ни вкараха гол и ние бяхме мъртви. После обаче се вдигнахме. Не знам какво се случи. Отбелязах един, после втори. Магическа вечер”, отговори героят, опитвайки се все още да осъзнае какво точно се е случило.

„Не мога да лъжа. Този път наистина изглеждаше невъзможно. Дано да успея да помогна и в Париж, за да спечелим Шампионската лига”.
Накрая го попитаха дали е доволен от сезона, в който отборът вече спечели титлата в Ла Лига и се класира на финала в ШЛ: „Не, отиваме за 14-ата. Знаем, че ни очаква още един труден мач. Такива бяха всички в турнира до момента. Но ще тренираме и ще бъдем концентрирани, за да спечелим”, завърши Родриго.

Томас РОНСЕРО, AS, превод на в-к Тема спорт

Снимка: БГНЕС