Агентите на Гарет Бейл са се срещнали с Андреа Берта, технически секретар на Атлетико Мадрид, за да предложат трансфер на уелския футболист, но клубът го е отхвърлил, твърди Cadena COPE.

„Агентите на Бейл се срещнаха с Андреа Берта и му предложиха Бейл да играе следващия сезон в Атлетико. След като направих тази оферта, която имах възможността да потвърдя и от двете страни, Атлетико каза, че той не е играч, който влиза в техните планове“, се казва в материала.

„Ако Уелс не се класира за Световното първенство, е много вероятно Бейл да се оттегли. Това е нещо, което самият агент вече каза. Но изглежда, че Гарет Бейл би искал да остане да живее в Мадрид. Когато играчът е бил под наем в Тотнъм, е бил в Лондон, а семейството му - в Мадрид“, добавя цитираното от "Труд" издание.

Относно оттеглянето на Бейл агентът му Джонатан Барнет уточни преди няколко дни, че "Гарет напуска Реал Мадрид, но трябва да изчакаме какво ще направи Уелс. Всичко зависи от това дали отборът му се класира за Световното първенство, тогава ще вземем решение".