Футболистите на Реал Мадрид Марсело и Тибо Куртоа отбелязаха влиянието на Карло Анчелоти върху тима преди финалния сблъсък в Шампионската лига с Ливърпул, като бразилецът каза, че е "късметлия" да работи с италианския специалист.

Говорейки заедно с Анчелоти на пресконференцията преди мача в Париж, и двамата играчи приветстваха способностите на треньора да общува със звездния отбор на "белите". Марсело заяви, че е чувствал щастлив да работил с 62-годишния наставник.

"Познавам го от осем години, имах късмета да тренирам под негово ръководство. Той разбира много добре от футбол и знае как да управлява съблекалнята. Нормално е, че всички искаме да играем. Този сезон нямахме почти никакви проблеми, треньорът ни оставя на мира, казва ни истината. Това дава увереност в работата", каза бразилецът за старши треньора си.

Вратарят Куртоа, който никога не е печелил най-големия трофей в европейския футбол, повтори похвалата на левия бек за Анчелоти, като приписва на него и на неговия екип, че са създали отличен отбор дух на "Сантяго Бернабеу".

"Добрата динамика на отбора се дължи на треньорския щаб, ние тренираме много добре и знаем, че те вземат решения. Но те се справят много добре, всички играят. Ето защо сме там, където сме", каза стражът.

Включително Марсело, Реал има четирима различни играчи в своя отбор, които са имали 100 или повече мачове в Шампионската лига (Карим Бензема, Тони Кроос, Лука Модрич, Марсело и Давид Алаба).

Междувременно Марсело, чийто договор изтича в края на този сезон, казва, че всяко решение дали ще продължи 15-годишния си престой в Мадрид ще бъде взето след финала.

Въпреки че 34-годишният футболист не желаеше дори да намекне за това какво е бъдещето му, той нарече испанските гиганти "клубът на живота му" и каза, че отборът му е дал "всичко" в кариерата му.

"Всички знаят моята страст и любовта ми към клуба на живота ми, който е Мадрид. Бившият ми клуб Флуминензе беше на времето, той ми даде всичко в началото. Мадрид също ми даде всичко. Няма да кажа какво мисля сега. Не искам статуя, моята история е написана в Мадрид и ще продължа да я пиша. След финала ще видим какво ще направим", заяви Марсело.