Агентите на Гарет Бейл са го предложили на опашкаря Хетафе - това разкри клубният президент Анхел Торес.

32-годишният уелсец най-накрая ще напусне Реал Мадрид, след като договорът му с "кралете" изтече. Въпреки че имаше изключително периферна роля за тима и през този сезон, Бейл си тръгва от "Сантяго Бернабеу" с дубъл - титлата в Ла Лига и трофея от Шампионската лига, който е общо пети за него.

"Някой може да го приеме като шега, но преди 45-50 минути говорих с агентите му и те ни го предложиха. Това не е шега", каза президентът на Хетафе пред журналисти.

"Ще трябва да помисля и да поговоря с треньора. Не знам дали ще дойде тук. Разбира се, че това е една от възможностите. Предложиха ни го и ние учтиво изслушахме офертата. Сега ще трябва да говоря с треньора и всичко е възможно."

Хетафе завърши на 15-ата позиция в Ла Лига миналия сезон, само на точка над зоната на изпадащите, припомня webcafe.bg.

Гарет Бейл си тръгва от Реал Мадрид след общо девет години, една от които прекара като отдаден под наем в Тотнъм. В тях изигра 258 мача за "белия балет', отбелязвайки 106 гола, два от които във финала на Шампионската лига през 2018 г. в Киев срещу Ливърпул.

Освен петте трофея от Шампионската лига, с Реал Бейл спечели още три пъти титлата в Ла Лига, веднъж Купата на Испания, четири пъти Световното клубно първенство и по три пъти Суперкупата на УЕФА и Суперкупата на Испания.

Преди дни крилото помогна на Уелс да се класира за Световното първенство за първи път от 64 години.